logoknapp
sv_flag  SV
dk_flag  DK

 
 
 
 
 

Metode

Jeg tilbyder:

 •  samtaleterapi - også som walking therapy
 •  rådgivning
 •  supervision og
 •  undervisning

Jeg tilbyder også walking therapy - det vil sige terapi kombineret med en gåtur, for dem der er interesserede. Når vi bevæger os bearbejder vi tingene på en anden måde og løser samtidig op for fysiske og psykiske blokeringer og begrænsninger. Vi får frisk luft og perspektiv på tingene. Mange mennesker tænker bedre og får lettere bearbejdet deres følelser i forbindelse med en gåtur og får samtidig motioneret, hvilket for nogle mennesker kan være svært at tage sig sammen til. Selvværdet får det bedre og følelser af tristhed, sorg og frustration kommer på afstand. Mange foretrækker dog at mødes face to face siddende indendøre og det fungerer fint.

I mit arbejde bruger jeg flere teoretiske og metodiske referencerammer, bl.a. en kognitiv, systemisk, narrativ og krops-psykoterapeutisk tilgang. Klienten er i centrum og metoden skal understøtte processen, ikke besværliggøre den. Som terapeut lægger jeg meget vægt på en god kontakt mellem terapeut og klient. Jeg tilstræber en atmosfære af tillid og tryghed, så klienten får mod og lyst til at åbne sig og arbejde på en forandring af sin situation til det bedre. Som et led i min uddannelse har jeg selv gået en del i terapi og kan derfor sætte mig i klientens sted.

Det er afgørende for en god terapi, at klienten bliver bedre i stand til at rumme og håndtere sine problemer. Nærværstræning i form af mindfulness indgår, når det er gavnligt. At være til stede i nuet og acceptere sig selv, som den man er i dette nu, er sværere end det lyder. Motivationen til at forsøge er den positive effekt på selvværd og velbefindende, som indfinder sig, når det lykkes. Meditation, yoga, tai chi, qigong og lignende aktiviteter skærper nærværet og oplevelsen af både at være til stede og good enough. Jo mere accept af her og nu, jo mindre pres lægger klienten på sig selv i forandringsprocessen, og jo lettere bliver det at forandre sig og få det bedre.

Mange klienter ønsker svar på, hvor mange samtaler der skal til, før der sker en positiv forandring. Det afhænger af problemet, dets omfang og hvor længe det har varet. Ofte sker der forandringer efter nogle få samtaler, men hvis man vil forandre indgroede vaner og mønstre, tager det længere tid.

Min metode til at udvikle mig selv som terapeut er kurser og supervision. Jeg er autoriseret psykolog og modtager løbende supervision på mit arbejde. Jeg er under uddannelse til specialist i psykoterapi.

Jeg kan desværre IKKE modtage klienter, som har en henvisning fra egen læge over sygesikringsordningen, da jeg ikke har aftale med sygesikringen.

En del forsikringsselskaber og arbejdspladser yder tilskud til psykologhjælp, så måske er du omfattet af en ordning, som giver dig mulighed for at få tilskud til psykologhjælp.
 
 
 
 
engelbertgroup_logo